Matthijs Coster
Wiskunde
Flippo
Spelletjes
Delphi
Wandelen
Fietsen
English
Linken
Pythagoras

Flippo, het 24-spel

is het spel waarbij 4 getallen tussen 1 en 10 en de tekens (operaties) +, -, x en : moeten worden gecombineerd tot het antwoord 24. Als deze getallen 1, 6, 7, 10 zijn, dan gaat dit eenvoudig (1 + 6 + 7 + 10) maar voor de getallen 5, 5, 9, 10 is dat een stuk lastiger!
Er bestaan vier (!) variaties op het Flippospel. Deze vier varianten zijn bedoeld voor drie (elkaar overlappende) leeftijdsgroepen, terwijl de vierde versie werkt met 5 startwaarden. Download de laatste versie (v2.2) van het Flippospel!! (Al deze versies zijn rond de 160 Kb groot.)
Flippo Is bestemd voor de leeftijdsgroep 8-14 jaar.
Flipplus Is bestemd voor de leeftijdsgroep 11-16 jaar.
FlipExp Is bestemd voor de leeftijdsgroep 13 jaar en ouder. Deze versie bevat ook machtsverheffen
Flippo5 Is bestemd voor de echte liefhebber. Probeer eens met 4, 7, 7, 7, 8 het eindresultaat 120 te verkrijgen! Dit product is op het ogenblik niet verkrijgbaar. Er wordt echter hard aan gewerkt!
Ook bestaat er een versie waarmee van willekeurige getallen en een resultaat alle oplossingen gevonden kunnen worden. Om didactische redenen staat deze versie niet op het Internet. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u een email sturen, met een verzoek voor deze versie. Vergeet niet de naam en adres van de school te vermelden waar u werkzaam bent. U ontvangt dan spoedig een bericht hoe u het programma kunt downloaden.
24 = 5 x 6 - 5 - 1
24 = 5 x (5 + 1) - 6
Leuke Flippo-verhalen en -puzzels:
Deze pagina werd op 4 mei 2004 voor het laatst bijgewerkt
English

Free counter and web stats